Gündem
Giriş Tarihi : 17-08-2024 16:10   Güncelleme : 17-08-2024 16:10

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümü Sakarya'da anıldı

SAKARYA (PHA) - Hasan GÜLER - 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen bir programla anıldı. Programa, Sakarya protokolünden geniş katılım gerçekleşti. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, depreme karşı dirençli binaların önemine dikkat çekti.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümü Sakarya'da anıldı

"Dirençli Binaları Oluşturmak Zorundayız"

Başkan Yusuf Alemdar, anma töreninde yaptığı konuşmada, depremin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen acıların hala taze olduğunu belirterek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Alemdar, "Bu şehirde dirençli binaları oluşturmak zorundayız. El ele verirsek, sağlam ve dirençli şehircilik anlayışıyla çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabiliriz" dedi. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yürütülen çalışmalara dikkat çeken Alemdar, şehirde kentsel dönüşümün devam edeceğini ifade etti.

Yoğun Katılım

Anma programına, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, deprem şehitleri için dualar edildi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan deprem belgeseli izletildi. Ayrıca, meydanda kurulan stantlarda vatandaşlara deprem öncesi, sırası ve sonrası hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

"Topyekün Seferberlik Gerekiyor"

Başkan Alemdar, Sakarya’nın en önemli önceliğinin afetlere dirençli bir şehir olduğunu belirterek, şehrin tüm dinamiklerini birlikte hareket etmeye davet etti. Alemdar, "Serdivan ve Yenikent bölgesi başta olmak üzere sağlam binalarla dönüşüm yapıldı. Ancak bu yeterli değil. Şehrimizde halen dönüşüme girmesi gereken yapılar mevcut. İnşallah şehir olarak dönüşümü başararak, daha güvenli bir Sakarya’yı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

"Yatay Mimariyi Kazandık"

TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan ise konuşmasında, 1999 depreminin herkesin hafızasında derin izler bıraktığını ifade ederek, "En büyük kazanımımız yatay mimari oldu. Şimdi ise diğer ilçelerimizde bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bu süreçte sizlerin desteği önemli" dedi.

"Depreme Hazırlıklı Olabiliriz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da yaptığı konuşmada, depreme hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaparak, "O günlerden bugüne çok şey yapıldı bu şehirde. Daha fazlasını da yapacağız. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde girişimlerimizi başlattık" dedi.

"Depremden Sonra Gösterilen Hassasiyeti Öncesinde de Göstermeliyiz"

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise deprem sonrasında gösterilen hassasiyetin, deprem öncesinde de gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yatay yapılaşma disiplinli bir şekilde uygulanarak sağlıklı bir yapı stoğu oluşturulmuş. Yapılacak çalışmalarla bu acılar tekrar yaşanmayacak" ifadelerini kullandı. Vali Karadeniz, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak : PHA

AdminAdmin